A Mitsubishi Outlander az első plug-in hibridjét mutatta be

A Mitsubishi jövőre dobja piacra a 2014-es Outlander Plug-In Hybrid modelljét, mely az első, részben elektromossággal működő SUV-ja.

Az autót az idei párizsi autó kiállításon mutatták be. Az Outlander a hagyományos mellett két elektronikus motorral és egy lítium-ion akkumulátorral is rendelkezik. A rendszer a Mitsubishi i-MiEV elektromos autóján alapul. Más hibridekkel ellentétben, mint például a Chevy Volt vagy a Honda Accord PHEV, az Outlander képes terepen is közlekedni. A gyártó szerint a jármű környezetkímélő, mint egy elektromos autó, annyi utat tehetünk meg vele, mint egy hagyományos kocsival, és olyan a teljesítménye, mint egy átlagos terepjárónak. Az Outlander csak elektromos hajtással 55 kilométert képes megtenni egy töltéssel, hibrid üzemmódban pedig 880 kilométert. Az akkumulátor feltöltése 4,5 órát vesz igénybe egy 220 voltos energiaforrással, gyorstölővel pedig 80 százalékos kapacitást érhetünk el 30 perc alatt. A 2014-es Outlandert Japánban lesz kapható először 2013 elején.

 

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.

Nincs hozzászólás

  1. 55km 1 töltéssel?
    Ezt a multszázadi hulladék technikát 2014 után se hozd be.
    GAGYI akkuval,amit 2 évente a gari idő lejárta után cserélhetsz.
    (akciosan 9.998 Eur ért)
    Ez 21.századi technika?
    A GY M O S Á S ! ! !
    szerényen,de határozottan: változást követelünk!

  2. Ennél sokkal jobb lett gyártva 1930 ban!!!! 😀