A megújuló energia ügynökségbe tart Magyarország

A Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség (IRENA) tagjaihoz csatlakozna Magyarország, erről jelent meg kormányhatározat a Magyar Közlönyben.

E szerint a kormány egyetért azzal, hogy Magyarország a Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség (IRENA) Alapokmánya részes államává váljon. A kormány felhatalmazza a külpolitikáért felelős minisztert vagy az általa kijelölt személyt, hogy az alapokmányban foglaltaknak megfelelően Magyarország részes állammá válásra vonatkozó szándékáról szóló értesítést megtegye. Egyben felhívja az energiapolitikáért felelős minisztert, hogy – miután az értesítést elfogadták – terjessze a kormány elé az alapokmány kihirdetéséről szóló kormányrendelet tervezetét.

Ajánlott tartalom

Kísérleti üzemanyagár-statisztikát indít a KSH

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a régiós üzemanyagárak monitorozása és összehasonlíthatósága érdekében 2024. április 19-én pénteken közzéteszi új kísérleti statisztikáját. Az üzemanyagár-kísérleti statisztika alapját az Eurostat Weekly Oil Bulletin jelenti, amelynek adataiból a KSH régiós átlagárat számol a 95-ös benzin és dízelüzemanyagokra vonatkozóan - jelentette be szerdán a KSH.