A medve és a Toyota Prius esete

Lehet, hogy a Nissan betanított jegesmedvéket használ a reklámaiban, de a Toyota hibridjeibe előszeretettel ülnek vad medvék.

Sajnálatos módon a Toyota Prius belseje nem medvéknek lett kialakítva, ezért a végére a medve tönkretette szinte az egész belső teret, ráadásul üresbe tette a kocsit és belehajtott a szomszéd házába. Következzenek a részletek: Hajnali fél 4 felé járt az idő, Brian McCarthy pedig nagyban aludt, amikor egy medve úgy döntött, hogy elviszi egy tesztvezetésre a 2002-es Toyota Priusát. Az autó a behajtón parkolt, McCarthy Tahoei faházánál. Miután a medve valahogy bemászott az autóba, beszorult. Ettől megijedt, és vadul elkezdett rugdalózni, karmolászni, harapni, és teljesen tönkretenni a Prius belsejét. Valószínűleg a célja az volt, hogy olyan könnyen jusson ki, mint ahogy bejutott. A volán mögötti ámokfutása alatt kitépett egy-két ülést a helyéről, kiharapott egy darabot a kormányból, és megrongálta a sebváltót, minek hatására üresbe került a jármű. A mindeközben a felébredt család a faházból figyelte, ahogy a Prius elkezdett legurulni a behajtóról.

“A fiam volt az első aki felébredt, és az ablakon keresztül figyelte a medvét. Mi a hálószobából láttuk, hogy a medve az autóban van, és csak annyit lehetett látni, hogy a mancsai ott vannak mindenütt.” – mondta McCarthy. Mivel a behajtó lejtős volt, a Prius elkezdett gyorsulni, és a szomszéd lépcsőjén sikerült csak megállnia. Hogy mi történt a medvével? Lehet, hogy megunta a vezetést, ugyanis valahogy kimászott és visszament az erdőbe.
Itt a Nissan reklám a jegesmedvével:

Ajánlott tartalom

A német autóipar ellene van a kínai elektromos autókra kivetendő uniós védővámoknak

A német autóipar szakmai képviseleti szervezete, a VDA ellenzi a kínai elektromos autókra kivetni tervezett uniós védővámot, mivel megítélése szerint az a technológiai együttműködés akadályozásával mindkét félnek ártana.