A Magyar Villamos Művek jelentős beruházásaihoz keresi a jól képzett szakembereket

„Az MVM Csoport a jövő nagy beruházásaihoz, mint amilyen a Paksi Atomerőmű bővítése is, keresi a jól képzett szakembereket az ország kiemelkedő mérnök-, és közgazdászképzést nyújtó egyetemein.” – mondta el Baji Csaba, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A társaságcsoport először vesz rész állásbörzéken, ezzel is azt a célt szolgálva, hogy a fiatalabb korosztály körében a „jövő munkáltatójává” váljon. A Corvinus Karrierexpo a harmadik állomása a vállalat Energia 2.0 egyetemi roadshowjának, amely a tavasz folyamán, vidéki helyszíneken folytatja útját. Az MVM-nél kínálkozó munkalehetőségek mellett az érdeklődőknek lehetőségük nyílik a megújuló energiák, a Paksi Atomerőmű működésének, a cégcsoport tevékenységének, valamint a hazai energiarendszerben betöltött szerepének megismerésére is. Energiát adunk karrieredhez!” – hirdeti a Magyar Villamos Művek standja Budapest egyik legnagyobb állásbörzéjén, a szerdán és csütörtökön nyitva tartó Corvinus Karrierexpo-n. A nemzeti tulajdonú, regionális szinten is meghatározó, integrált társaságcsoport nem csak energiát, de perspektívát is nyújt azoknak a friss diplomásoknak, akik egy stabil, de dinamikusan növekvő cégnél szeretnének dolgozni. „Az MVM középtávú stratégiájában meghatározottak szerint folyamatban van a Paksi Atomerőmű bővítésének előkészítése, valamint a jövőben további beruházásokat tervezünk. Az MVM Csoport regionális szinten is meghatározó szereplővé kíván válni, ezen törekvések megvalósításához szükségünk van a jövő szakembereire is.” – nyilatkozta Baji Csaba az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója.

„Állami tulajdonú vállalatokra nem jellemző, hogy állásbörzéken vegyenek részt, de mi ezzel a kezdeményezéssel is szeretnénk a jövőbe mutatni. Stabil hátteret és lendületes, hosszú távú karriert tudunk biztosítani a nálunk dolgozók számára. Az iparág legvonzóbb vállalatcsoportjává kívánunk válni és a munkaerőpiacról a kiemelkedő képességű és ambiciózus jelentkezőknek felvételi lehetőséget biztosítani.” – mondta el Fluck Benedek humán erőforrás vezérigazgató-helyettes. A „jövő munkáltatója” elsősorban kontrolling, informatika, minőségbiztosítás, logisztika, műszaki, HR, telekommunikáció, beszerzés, pénzügyi területeken keres új munkaerőt. Az érdeklődők akár személyesen is átnyújthatják önéletrajzukat a holnapi nap folyamán, az MVM karrierstandján.

Az első két állomáshoz hasonlóan az Energia 2.0 program a Corvinus Karrierexpo-n is látványos standjával tűnik ki a kiállítók közül. Az emberi erővel hajtott autóversenypálya mellett az MVM szolár cellákkal és szélkerékkel felszerelt kamionja 28-án és 29-én is várja az érdeklődőket. Az interaktív kiállítás a Paksi Atomerőművet, a megújuló energiákat és a Zöldáramot népszerűsíti, valamint lehetőséget nyújt, hogy a látogatók megismerjék a társaságcsoport működését, az energiarendszerben betöltött szerepét. Az MVM Energia 2.0 idei programsorozata a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnapon, március 6-án a Műegyetem Állásbörzéjén indult, ahol kerékpárral áramot fejlesztő egyetemisták, Guinness rekordkísérlet, mozgási energiával működő autóversenypálya és még számos érdekesség várta a látogatókat. Néhány hete hivatalosan is rekordnak nyilvánították az MVM alternatív energiával működtetett Balkan Fanatik koncertjét. A majd két órán át tartó zenélést követően elvégezett ellenőrző mérések alapján a rekord hivatalos regisztrátora megállapította, hogy összesen 410 Wh energiát használt fel a koncert, ami alapján

“Magyarországon az első közvetlen megújuló energiával és emberi erővel működtetett koncert” rekordját állította fel. Az egész nap összegyűlt energia mennyisége körülbelül még 4,5 óra bulizáshoz lett volna elegendő. A Magyar Villamos Művek Energia 2.0 programja az eddigi budapesti helyszíneken túl 5 vidéki felsőoktatási intézménybe látogat el. További információ: A programokról, illetve az energiatakarékosságról, a környezetre gyakorolt hatásunkról további érdekességek, részletek találhatók a Magyar Villamos Művek honlapján és a facebook.com/magyarvillamosmuvek és a facebook.com/energia2.0 oldalakon.

Ajánlott tartalom

Ismét lehet pályázni a napelemes támogatásra

Az elutasított pályázatok hátterében téves feltételezés állt, miszerint az adószámmal rendelkező magánszemélyek által megjelölt ingatlanokban gazdasági tevékenység zajlik. A bejelentés azután történt, hogy sorra utasították el az ilyen pályázatokat, ellentétben a kiírásban foglaltakkal.