A Los Angelesi Auto Show top 5 zöld járgánya

Az LA Auto Show csak néhány napja ért véget, mi máris leleplezzük a kiállított környezetbarát autók top 5-ös listáját.

5. Audi A3 Disel

Bár még a gyártószalagon van, az Audi A3 TDI máris megkapta a hőn állított ’2010 zöld autója’ címet. Nem tudjuk, hogy a dízel miért okosabb megoldás, mint a hibrid.

4. A Honda P-Nut

A Honda P-Nut elektromos autó ez alkalommal debütált a Los Angeles-i Autószalonon. A Honda mérnökei háromülésesre tervezték az autót, azért, hogy a motor kényelmesen elférjen a hátsó tengelyen. Így válik lehetségessé a könnyű parkolás.

3. Audi e-Tron

Az Audi e-Tron nem az első alkalommal került a nagyközönség elé, hiszen szeptemberben már bemutatkozott a Frankfurti Autószalonon. Az e-Tron tisztán elektromos meghajtású, egy lítium-ion akkumulátor működteti.
Az Audi kétüléses koncepciója 313 LE teljesítménnyel bír, 4,8 másodperc alatt gyorsul fel 100 km / órás sebességre. A 42,4 kilowattórás akkumulátor 248 km hatótávolságot biztosít.

2. Subaru Hybrid Tourer

A Subaru első hibrid koncepcióját először nem az amerikai, hanem a tokiói közönség láthatta. Az autó bár dögös, sok újdonságot nem rejteget. Egyértelmű, hogy nem kerül sorozatgyártásra, elég, ha ránézünk két hatalmas oldalajtójára.
A motorháztető alatt egy tipikus Boxster motor robog.  A gyártó bejelentette, hogy az első ilyen típusú Subaru hibrid 2012-ben kerül a piacra.

Subaru

1. Volkswagen Up! Lite

A top 5-ös listánk élén a Volkswagen Up! Lite koncepció autó tanyázik. A Lite nem az VW első Up! koncepciója – 51 lóerős, 0,8 literes háromhengeres turbódízel motorral, és egy 13 lóerős villanymotorral rendelkezik. Az autó 12,5 másodperc alatt van százon, végsebessége pedig 160 km / óra.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.