A Leier saját gépeivel is segít Devecserben

Három kisteherautónyi, azonnali segítség a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak

A Leier Hungária Kft. devecseri téglagyárának dolgozói az elsők között segítettek a vörösiszap áldozatainak. Míg a Leier devecseri munkatársai az első perctől részt vesznek a mentésben, addig a cégcsoport többi dolgozója gyűjtést szervez. A gyűjtéshez a tulajdonos Michael Leier szülőfaluja, az ausztriai Horitschon valamint a környező települések lakói is csatlakoztak. A devecseri üzem dolgozói közül ketten szenvedtek égési sérülést a vörösiszaptól, de már mindketten elhagyhatták a kórházat és otthonukban gyógyulnak.
A Leier cégcsoport a kialakult katasztrófahelyzetben kiemelten támogatja Devecsert: minden tőle telhető eszközzel segítik a várost és lakóit. A Leier helyi téglagyárának alkalmazottai elsőként vettek részt a mentésben, a gyár homokrakodó gépével mentették az embereket. A munkatársak a hét során folyamatosan segítik a kárenyhítést és a takarítást. A Leier Csoport 3 kisteherautónyi védőfelszerelést, védőruhát, gumicsizmát, élelmiszert, tisztítószereket küld a rászorulóknak, és eszközökkel, lapátokkal, talicskákkal is segíti a takarítási munkálatokat. Közben folyamatosan felmérik, hogy mire van a legnagyobb szükség a városban.

A Leier munkatársai tartják a kapcsolatot a munkálatokban résztvevőkel, hogy azt küldjék az ott élőknek, dolgozóknak, amire a legnagyobb szükség van, így szeretnék elkerülni az adományok felesleges felhalmozódását. Ennek érdekében a Leier építőanyagokkal csak a folyamat végén, az újjáépítés során fogja támogatni az ott élőket. Az adományok a cég szállítóeszközeivel érkeznek a központi elosztóhelyre, ahonnan rászorultság és fontosság alapján osztják majd szét azokat.
A Leier Cégcsoport valamennyi gyára támogatja a devecserieket, a Leier cégek dolgozói személyes adományokat is gyűjtenek a rászorulóknak, köztük saját kollégáiknak is. A gyűjtésből a cégtulajdonos Michael Leier és családja is kiveszi részét: a burgenlandi Horitschon községben – Michael Leier szülőfalujában – szerveznek gyűjtést a katasztrófa áldozatainak.

A Leier Devecseren található téglagyára az egyik legfontosabb üzeme a Leier cégcsoportnak. A devecseri gyár 85 dolgozója közül 2 kolléga szenvedett a lúgos iszaptól égési sérüléseket, ők kórházi kezelés után, szerdán már otthon gyógyulhattak. A katasztrófa miatt az üzem 5 munkatársának otthona vált használhatatlanná.
– A Leier minden lehetséges módon támogatja saját dolgozóit, – legyen az ruházat, tisztítószer, pénz vagy építőanyag – mondta el Vraskó Zsolt, a devecseri téglagyár gyárvezetője.

Ajánlott tartalom

Kiemelten kell foglalkozni a fenntarthatóság kérdésével

Fontos kiemelten foglalkozni a fenntarthatóság kérdésével, a fenntarthatóságra neveléssel, és elismerni azoknak a munkáját, akik sokat foglalkoznak azzal, hogy az életterünk még sokáig az otthonunk is maradhasson - hangsúlyozta Balatoni Katalin, a Belügyminisztérium (BM) köznevelési helyettes államtitkára hétfőn a 2024. évi Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét nyitórendezvényén, a Parlamentben.