A legnépszerűbb elektromos autó

Az Opel forradalmi elektromos autója a májusi eladási adatok alapján Európa első számú elektromos személyautója. Az Ampera az első kiterjesztett hatótávú elektromos autó.

Kerekeit mindig villanymotor hajtja: a 16 kWh kapacitású lítium-ion akkuval táplált 111 kW/150 lóerős hajtómű 40-80 km hatótávot tesz lehetővé zéró emisszióval – ez a tereptől, a vezetési technikától és a hőmérséklettől függ, írja az autohirek.hu. Kiterjesztett hatótávú módban, amely automatikusan aktiválódik, ha egy bizonyos érték alá csökken az akku feszültsége, finoman belép a generátor, és áramot fejleszt a hajtómotornak. Ennek segítségével akár 500 kilométert is megtehetünk egy töltéssel. Az Ampera eddig már több mint 50 nemzetközi díjat és elismerést nyert el, többek között az “Év Autója 2012” vagy az “Év Zöld Autója 2011” díját. A biztonság terén is a maximális öt csillagot kapta meg az Euro NCAP szervezettől. Hollandiában az Ampera több mint 77 %-os piaci részesedést ért el májusban, így magasan vezeti az eladásokat. Éves szinten is 50 százalék feletti részt hasít ki Hollandiában az elektromos autók piacán az Ampera – ezek az adatok jelzik az autó töretlen népszerűségét. A legfrissebb statisztikák alapján az Ampera a legnépszerűbb elektromos autó Németországban közel 35 százalékos, illetve Svájcban 44 százalékos piaci részesedéssel.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.

Nincs hozzászólás

  1. Ez 1 vicc, 60-80km (az akkor telen valoszinuleg 43 a varosban) egyszeruen nem eleg az atlagfogyasztonak, ha jol remlik, akkor a vezetok 80%-a 67km-t tesz meg naponta, ehhez kellene viszonyulni, es az abszolut minimumot (klimaval-futessel -10 fokban) min 80-90km korulire beloni…
    A francnak kell egy meregdraga kornyezetszennyezo aramfejleszto…

  2. Ez a cél!
    Alternatíva:tessék!
    Ja,hogy drága?
    használhatatlan?
    ………………….mindíg 1 kérdés marad ,ha tudatosan ilyet gyártanak
    Kinek az érdeke?