A kutyák számára is egyre élhetőbb Bécs

További hét létesítménnyel gyarapodik a kutyafuttatók sora Bécsben, ahol már több mint 160 helyen tombolhatják ki magukat a kutyák. Van, ahol még fürödni is lehet. Az osztrák fővárosban 57 ezer ebet tartanak nyilván.

„A közvéleménykutatások azt mutatták, hogy a kutyások több helyet szeretnének kedvenceiknek, úgyhogy további lehetőségeket kerestünk a kerületekben” – mondta Ulli Sima állatvédelmi városi tanácsos a legújabb, donaustadti kutyafuttató átadásán. A padokkal és ásóhellyel is felszerelt 600 négyzetméteres futtató 40 ezer euróba került. A létesítményt városszerte még hat új kutyafuttató követi 2013-ban, amelyek közül a hernals-i lesz a legnagyobb 8,5 hektáros kiterjedésével. A 10. kerületben, a Volkspark Laaerbergben kialakított futtató ezzel szemben lényegesen kisebb lesz ugyan, viszont szinte összkomfortos: a szilárd burkolatú utak és padok mellett itatók is várják majd a játszadozásban megszomjazó ebeket.

Az osztrák fővárosban regisztrált 57 ezer kutyának több mint 160 kutyafuttató áll a rendelkezésére. Ezek közül – főleg a nyári hónapokban – különösen nagy népszerűségnek örvendenek azok, ahol fürödni is lehet. A Nordbrücke és a Floridsdorfer Brücke között elterülő 14 ezer négyzetméteres kutyás strand például egyike Bécs legnagyobb kutyafuttatóinak és a Neue Donau (Új Duna) bal partján 2009 áprilisa óta működő strandon is szívesen lubickolnak a kutyák és gazdáik. Ezen kívül még két olyan hely van, ahol a négylábúak a vízben is szívesen látott vendégek.

„Bécs kutyabarát város és még tovább szeretnénk fejleszteni szolgáltatási kínálatunkat”- mondja Ulli Sima. Városszerte egyébként mintegy 3 ezer zacskóautomata áll a kutyások rendelkezésére és a Duna-sziget nyitólapján hamarosan beüzemelik a „kutya-cimkét” is, amelyre kattintva a sziget látogatói könnyedén eligazodhatnak, hogy hova mehetnek be a kutyával és hova nem, illetve állatvédelemmel valamint viselkedéskultúrával kapcsolatos információkat is kaphatnak.

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.