A környezetvédelmi játékok sokakat lázba hoztak

A környezetvédelmi játékok és a fenntarthatósági előadások sok érdeklődőt csaltak a győri éjszakába szombaton. A győri Civilek Éjszakájának otthont adó Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium Tanácsterme megtelt érdeklődőkkel – ismét bebizonyosodott, hogy a győriek számára is fontos a környezettudatosság.

2012. szeptember 15-én este a győri Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiumának előadóterme megtelt élettel. A 20 órakor kezdődő program során nemcsak az 50 ingyenes, online játékot bemutató és összehasonlító kiadvány került bemutatásra, hanem vendégek ügyességüket és tudásukat is tesztelhették a játékokon keresztül. A gyűjteményt a győri CG & Partners Kutató és Tanácsadó Kft. készítette el és bocsátotta az érdeklődők rendelkezésére ingyenes kiadványainak, a Fenntarthatósági Füzeteknek a legújabb számaként. (Az eddig megjelent Fenntarthatósági Füzetek ingyenesen elérhetők a cég honlapján www.cgpartners.hu a Publikációk között.)
Az estét dr. Szigeti Cecília, a Széchenyi István Egyetem adjunktusának Felesleges játékok című előadása nyitotta meg. Az előadó bemutatta, hogy milyen fontos szerepet tölt be életünkben a játék, hiszen az a tudáshoz vezető út. Emellett elrettentő és felesleges játékok ismertetésére is sort kerített prezentálva a játékipar túlburjánzását.

Az este folytatásaként a környezetvédelmi játékgyűjtemény bemutatása következett, melyet Tóth Gergely (a Pannon Egyetem docense, KÖVET Egyesület főtitkára) előadása követett a „Barbie-n túl” című bemutatójával. A jelenlévők megtudhatták, hogy kik képviselik a morálökonómiát, miként válhat vallássá a gazdaság, illetve hogyan alakulhatott ki a homo eoconomicus. Az este előadássorozatát Varga Attila az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet munkatársa zárta Hogyan lehet az energia kaland? – című prezentációjával. Az érdeklődők megtudhatták miként is készült el az E.ON Zrt. energiával foglalkozó játéka az EnergiaKaland, mellyel szemléletesen szeretnék érzékeltetik a játékot kipróbáló gyermekeknek a környezettudatosság fontosságát. Az este második felében a szervezők lehetőséget biztosítottak, hogy a jelenlévők próbára tegyék játékos énjüket, ugyanis a látogatók a kiadványban szereplő összes játékot segítők közreműködésével tesztelhették.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.