A környezetszennyezés aggasztja leginkább a magyarokat egy új felmérés szerint

A háborúnál és a szegénységnél is jobban aggódunk a bolygónk sorsáért az E.On megbízásából készült felmérés szerint.

A klímaváltozást, valamint a környezetszennyezést tartják a legnagyobb társadalmi kihívásnak annak a hét országnak a lakosai, amelyekben az E.ON megbízásából végeztek reprezentatív felmérést – írja az MTI a csütörtöki Népszava alapján. Arról érdeklődtek hétezer embertől, hogy a klímaváltozást, a környezetszennyezést, a háborút vagy a szegénységet gondolja-e a legjelentősebb problémának. A lap kiemelte, hogy a magyarok, a csehek és a svédek listáját a környezetszennyezés vezeti, a britek és a románok a szegénység miatt aggódnak, a németek és az olaszok pedig a klímaváltozást vélik a legnyugtalanítóbbnak.

A magyar válaszadók 33,4 százaléka tartja a környezetszennyezést a legfontosabb kihívásnak, ezt követi a szegénység és a klímaváltozás. A magyarokat aggasztják a legkevésbé a háborúk: csupán 6,7 százalékuk véli úgy, hogy ezek jelentik a legnagyobb problémát. A magyarok 81 százaléka felelt igennel arra a kérdésre, hogy változtatott-e már az életmódján az üvegházhatás csökkentése érdekében, ezzel az eredménnyel az élen állnak. Emellett a magyarok csaknem fele hajlandó lenne 5 százalékkal többet fizetni fenntartható, környezetkímélő eljárással készült termékekért – olvasható a cikkben.

Ajánlott tartalom

A gazdák személyesen mondhatják el véleményüket az Európai Bizottságnak

Az Agrárminisztérium (AM) minden lehetséges eszközzel küzd Brüsszelben a Közös Agrárpolitika uniós szabályainak egyszerűsítéséért. Most a gazdálkodókon a sor, hogy közvetlenül jelezzék egy uniós online felmérés keretében Brüsszel felé, hogy a támogatásokhoz kapcsolódó mely eljárások és szabályok kapcsán ütköznek nehézségekbe, mely terheket érzik a legsúlyosabbnak - közölte a tárca pénteken az MTI-vel.