A környezet öltönyben is védhető

Ahhoz, hogy valaki ma tisztán elektromos üzemre képes autót vásároljon, két dologra van szüksége: racionális, holisztikus és felelősségteljes gondolkodásmódra, valamint jelentős mennyiségű pénzre.

A piacon kapható opciók többsége azonban szolgáltatásaiban mintha az utóbbiról nem venne tudomást. Ezt ismerte fel a General Motors, és megépítette a Chevy Volt luxusváltozatát: a Cadillac ELR-t. Bizonyára megfelelő kutatások előzték meg a Chevrolet Volt piacra dobását, a hálózatról tölthető hibrid autó fogadtatása azonban alighanem a GM vezetőit is meglepte. Bár az eladások az eredeti tervektől elmaradtak, a tavalyi évben a Volt az észak-amerikai piac keresettebb modelljei közé tartozott, annak ellenére, hogy magas ára sokakat elriasztott a vásárlástól.

cadillac elr

Ilyen esetben két megoldás van: csökkenteni az árat, vagy értékesebbé tenni a termékcsomagot. Az előbbi hosszú távon nem kifizetődő, ezért a GM az utóbbi mellett döntött, és prémium márkájába ültette át a Volt technológiáját. Az európai piacra szánt Opel/Vauxhall Ampera mellett tehát a Cadillac zászlaja alatt is megjelent a nagy kapacitású akkumulátorcsomaggal és kis lökettérfogatú benzinmotorral szerelt hibrid.

A Cadillac ELR mindent tud, amire egy prémium vásárlónak igénye lehet. Formatervét egyenesen a 2009-es Converj tanulmánytól örökölte, és bár a csupa szeglet karosszéria a maga 0,30-as közegellenállási együtthatójával alapvetően egy aerodinamikai fiaskó, a vásárlók meggyőzése érdekében muszáj kompromisszumokat hozni. A márkától megszokott extravagáns formák, valamint LED-es fényszórók teszik vonzóbbá a lassan kiforrottá váló technológiát.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.