A kormány számításai szerint havi másfél-kétmillió forintot spórolhatnak azzal, hogy a jövőben a közigazgatási államtitkári értekezleteken és a kormányüléseken iratok helyett iPad-et használnak a résztvevők - áll a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közleményben, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.

A kormányüléseken iPad-eket használnak a jövőben papír helyett

A kormány számításai szerint havi másfél-kétmillió forintot spórolhatnak azzal, hogy a jövőben a közigazgatási államtitkári értekezleteken és a kormányüléseken iratok helyett iPad-et használnak a résztvevők – áll a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közleményben, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.

A tájékoztatás szerint a hatékonyabb és olcsóbb munkavégzést célzó közbeszerzés kiírása előtt a KIM e-közigazgatásért felelős helyettes államtitkársága hatásvizsgálatot végzett, amelyből kiderült: a papír nélküli munkavégzéssel csak ezt a két munkaülést tekintve havi mintegy 170 ezer forint spórolható meg. Ehhez adódnak hozzá a hatékonyabb munkavégzésből származó, nem közvetlenül jelentkező bevételek – derül ki a közleményből, amely alapján a 120 darab 16 gigabyte háttérkapacitással rendelkező iPad beszerzési költsége darabonként, áfa nélkül 136 ezer forint.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.