Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / A kongresszus visszaállíthatja a hidrogénüzemű járművek finanszírozását
Tudj meg többet: Hidrogén

A kongresszus visszaállíthatja a hidrogénüzemű járművek finanszírozását

A kongresszus egyre közelebb kerül ahhoz, hogy visszaállítsák, Steven Chu, energiaügyi miniszter májusban azzal a 100 millió $-os alappal megnyirbált költségvetését, melyet a hidrogénkutatás finanszírozására fordítottak volna.

A képviselőház múlt pénteken 26,9 milliárd $-os pénzügyi támogatást hagyott jóvá az Energiaügyi Minisztérium részére, melyből 153 millió $ jut hidrogén üzemanyagcellák fejlesztésére az Energiahatékonyság és Megújuló Energia Programban valamint 40,45 millió $ hidrogén előállítására szénből. A szenátus egy 190 millió $-os programot irányzott elő a hidrogéntechnológiák fejlesztésére. Amennyiben a két költségvetést sikerül összhangba hozni, a végleges összeg meghaladhatja az Energiaügyi Minisztérium 2009-es keretét.

Még bizonytalan, a szenátus hogy szavaz a hidrogénalapra, mindenesetre az érintettek remélik, hogy a két hét múlva esedékes szünet előtt döntés születik. Az amerikai Hidrogénszövetség szóvivője pozitív változásokról beszélt, mint mondta a döntések azt mutatják, hogy a Kongresszus tisztában van a hidrogén és az üzemanyagcellák előnyeivel, és látják, hogy nem elég egy-két technológia fejlesztése, egy egész portfólió létrehozása szükséges.

Ajánlott tartalom

Régi autója van? Keresse fel szerelőjét az új üzemanyagok miatt!

Az Autós Nagykoalíció elnöke azt javasolta az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában, hogy a régebbi autók tulajdonosai keressék fel szerelőjüket és kérjenek tanácsot arról, hogy az új, bioetanolt tartalmazó benzin károsítja-e járművüket.