A kínai BYD autógyár az európai piacot vette célba

A kínai autógyártók újabb rohamot indítanak az európai autópiac bevételére. “Még az idén bemutatjuk első, az európai piacra szánt modellünket” – idézte a Die Welt német napilap a kínai BYD autógyár szóvivőjét.

A kínai autógyárak a lap beszámolója szerint nem csak olcsó, de környezetbarát technológiát alkalmazó modellekkel is hódítani akarnak. A BYD először a Hybrid F3 DM modelljével jelenik meg, majd egy évre rá az E6-os elektromos autójával.
Az még nem ismeretes, hogy a kínai BYD melyik országot szemeli ki modelljének bevezetésére.
A kínaiak tanultak a múlt hibáiból. “Autóink megfelelnek minden technológiai szabványnak” – jelentette ki a BYD szóvivője.

A kínai autógyártók korábbi piaci behatolási kísérletei rendre kudarcba fulladtak a minőségi hiányosságok miatt. A Landwind”, “Brilliance” és “Great Wall” modellekkel nem sikerült megvetniük a lábukat az európai piacon.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.