Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Oktatás-kultúra / A kecskeméti református gimnázium győzelmével zárult a Déli Zöldövezet fenntarthatósági verseny
A Jövő Háza Alapítvány iskolai vetélkedővel összekötött szemléletformálási kampányt folytatott a dél-alföldi régióban Déli zöldövezet címmel.

A kecskeméti református gimnázium győzelmével zárult a Déli Zöldövezet fenntarthatósági verseny

A Jövő Háza Alapítvány iskolai vetélkedővel összekötött szemléletformálási kampányt folytatott a dél-alföldi régióban Déli zöldövezet címmel.

A tíz héten át tartó program célja az volt, hogy a régió három megyéjében, Bács-Kiskunban, Békésben és Csongrádban minden korosztály több információval rendelkezzen az épített és természeti környezet védelméről, a hulladékgazdálkodás a szelektív hulladékgyűjtés módjáról és előnyeiről.
Az alapítvány egy vetélkedőt szervezett a legfogékonyabb korosztály, a tizenéves középiskolások számára. A három megye összesen 149 középiskoláját hívták meg a versenybe, hogy (iskolánként akár több) háromfős csapatot indítsanak. Csatlakoztak a kezdeményezéshez Bács-Kiskun, Békés és Csongrád nagycsaládosainak megyei szervezetei is. A csapatoknak előbb a megyei elsőbbségért kell megküzdeniük, majd a három legjobb összecsaphat a régiós első helyért.

A vetélkedőre 44 csapat jelentkezett, akik közül a kecskeméti Református Gimnázium csapata 1. helyezést ért el. 2. lett a szegedi Tömörkény István Gimnázium, 3. pedig a békéscsabai Nagycsaládosok Egyesületének csapata. Az első három helyezett csapat egy több napos kiránduláson vett részt januárban.
A kampány az épített és a természeti környezet megóvására és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságának bemutatására koncentrált. A program megszervezését az Európai Unió Környezet és Energia Operatív Programja tette lehetővé. A kampány a www.delizoldovezet.hu oldalon követhető nyomon.

Ajánlott tartalom

Megvan mely műanyagokat tiltja be a kormány

Nagy mennyiségben fordulnak elő a piacon az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) javaslata szerint betiltandó, egyszerhasználatos műanyagtermékek - mondta Boros Anita, a szaktárca építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára.