A hozzáférés ereje, a megosztásra épülő gazdaság

Minek nekünk egy fúrógép, ha életünkben csak alig használjuk? Egyáltalán hány olyan konyhai eszközünk van, pl. egy kenyérsütőgép, melyet eleinte használunk, aztán csak a polcon porosodik? Miért nem kérjük vagy adjuk ezeket az eszközöket inkább kölcsön?

Ilyen és hasonló gondolatokkal kezdi mondandóját Bekovics Dalma, kinek előadását a Napi Elemózsia rögzítette. Egyszóval mi is a hozzáférés ereje, tágabb értelemben mi a megosztásra épülő gazdaság? Berkovics Dalma öt évig tartó párizsi és chilei kalandok után tért haza Magyarországra, írja az utajovobe.eu. Párizsban a HEC School of Managementen végzett — több évig tanácsadóként dolgozott a BeCitizen munkatársaként fenntarthatóság és környezettudatos vállalatirányítás területén. Két nemzetközi szervezet, az OuiShare és a MakeSense projektmenedzsereként jutott el Chilébe, ahol helyi sharing economy témájú startupokat és társadalmi vállalkozásokat mentorált. Jelenleg az OuiShare és a Collaborative Consumption magyarországi képviselője. Előadásában arról beszél, hogyan definiálja újra fogyasztási szokásainkat a megosztásra épülő gazdaság terjedése.

A film itt tekinthető meg:

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.