A hidrogén erőmű a napenergiából táplálkozik

A hidrogént gyakran emlegetik a jövő üzemanyagaként.

Mindazonáltal, még az után is, hogy a hidrogén a leggyakoribb elem az univerzumban – előállítása, hogy aztán üzemanyagként használjuk, önmagában igen veszélyes folyamat.
A SolarLab kutatói megalkották a hidrogén erőművet, mely a hidrogén létrehozásának egyik legbiztonságosabb és leghatékonyabb módja lehet.

A partmenti erőművet úgy tervezték, hogy tengervizet, napelemes csempéket és üzemanyag sejteket, hidrogént tudjon előállítani, amelyet aztán biztonságosan szivattyúzni lehet a tengerfenékre telepített felfújt hidrogén tartályba.
A vízhűtő hatás csökkenti a működési hőmérsékletet, és 30 százalékkal növeli a napenergia hatékonyságát.

Mivel a hidrogént a víz alatt tárolják, a tervezés kiküszöböli a robbanással kapcsolatos kockázatokat, mivel a víz az ideális szinten tartja a nyomást. Ezután egy csővezetéken keresztül biztonságosan és hatékonyan el lehet osztani a keletkezett hidrogént a hideg hermetizált víz alatti környezetben.

Ajánlott tartalom

Tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete

Az Európai Unió Hivatalos lapjában kihirdették a nagykereskedelmi energiapiacok integritásáról és átláthatóságáról szóló 1227/2011/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (REMIT) módosítását, ezzel tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.

Nincs hozzászólás

  1. Zseniális ! Én már húsz éve megjósoltam (csak szerényen), hogy a mérhetetlen sok tengervíz, a hidrogén révén, a jövő energiaforrása lehet. Az egyenlítőn fekvő, tengerparti országok lehetnek a jövő energia nagyhatalmai. Rengeteg ingyen napfény, ingyen tengervíz, elektrolízis és kész a hidrogén. Már csak a biztonságos tárolást és szállítást kell megoldani és felválthatjuk a súlyosan környezetszennyező fosszilis üzemanyagokat. Akik pedig aggódnak a felhasznált víz miatt, azok is megnyugodhatnak, mert a hidrogénből nyert energia mellékterméke, víz.