A hazai cég 100 százalékos tulajdonrészt szerzett egy mélyfúró társaságban

A PannErgy Nyrt. 93,9 százalékos tulajdonában lévő PannErgy Geotermikus Erőművek Zrt. megvásárolta a geotermikus kútjai fúrásával megbízott egyik stratégiai partnere, a DoverDrill Mélyfúró Kft. 100 százalékos tulajdonrészét.

A DoverDrill Kft. egy nagyteljesítményű, a PannErgy kútfúrási technikai igényeinek megfelelő kútfúró berendezéssel rendelkezik. Az akvizíció célja, a geotermikus beruházások szempontjából kritikus és meghatározó kútfúrási tevékenység minőségének, költség- és időhatékonyságának javítása, és a kútfúró kapacitások rendelkezésre állási kockázatának minimalizálása. A PannErgy a társaság átvételével együtt kezdeményezi a DoverDrill szervezetének jelentős átalakítását, és műszaki berendezéseinek fejlesztését, bővítését. A DoverDrill Kft. utolsó, a 2010-es üzleti évet záró, auditált sajáttőkéje 159 millió forint. A tranzakciós vételár ettől lényegesen alacsonyabb, amelynek megfizetése a szerződés aláírását követő 120 napon belül esedékes.  A PannErgy részvényei a BÉT A kategóriájában forognak. A papír elmúlt egy évi legmagasabb záróára 1.104 forint volt, a legalacsonyabb 689 forint. A részvények csütörtök délután 695 forintot értek, 5 forinttal kevesebbet mint szerdán záráskor.

Ajánlott tartalom

500 ezer forintos, komplett napelemes rendszert dobtak piacra

Az amerikai Zendure új AIO 2400 csomagja teljesen integrált erkélynapelemes rendszert kínál 800 watt teljesítménnyel, könnyű telepítéssel és intelligens vezérléssel.