Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Három Tesla gyulladt fel az elmúlt hetekben
Tudj meg többet: Elektromos autó

Három Tesla gyulladt fel az elmúlt hetekben

Nem a legjobb időszakát éli az elektromos autóiról híres Tesla. Miután az elmúlt hetekben az akkumulátorok körüli gondok miatt zuhantak a cég részvényei, most felgyulladó autók tartják izgalomba a közvéleményt. Egy Model S gyulladt fel Tennessee-ben.

Az akkumulátor kapott lángra, a vezetőnek sikerült félrehúzódnia és megállni az autóval, de az egész autó kigyulladt. A Tesla külön csapatot küldött a helyszínre, hogy megvizsgálja az esetet. A cég nagyon nagy hangsúlyt fektet a biztonságra. Ezt az amerikai közúti biztonságért felelős szerv is elismeri, amely egy másik, egy hónappal ezelőtti esetet vizsgált. Akkor nem találtak arra utaló nyomot, hogy valamilyen biztonsági hiányosság okozta volna a problémát. Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója igen határozott állásfoglalást adott ki az esettel kapcsolatban. Azt mondta, hogy nincs kétsége afelől, hogy sokkal biztonságosabb akkumulátorral meghajtani egy autót, mint egy hatalmas tank gyúlékony folyadékkal. Összesen három ilyen eset történt a közelmúltban. Mindhárom vezető sértetlenül úszta meg és azt kérik a Teslától, hogy kapjanak csereautót a tönkrement helyett. Az esetek komoly presztízsveszteséget okozhatnak a cégnek, mert hiába nem hibáztak, a tűz szó az újságok címoldalain nagyon rosszul mutat.

Ajánlott tartalom

Rekord szinten a hazai elektromos autó forgalomba helyezések

A negyedével csökkenő teljes piaci forgalom közepette nőtt az elektromos járművek részaránya az Európai Unióban az első negyedévben forgalomba helyezett új autók között - derül ki az európai autógyártó vállalatok szakmai képviselete, az ACEA kedden publikált jelentéséből.