A halál után is van környezetvédelem

A temetkezések során rengeteg fémet és toxikus anyagot ásunk el a föld alá, pedig csak azt szeretnénk, hogy szeretteink szépen kidíszített, kényelmes végső nyughelyre leljenek.

Világszerte rengeteg zöld temetkezési kezdeményezéssel találkozhatunk, folytatjuk az előző cikkünkben már bemutatott módszerek listáját.

 

Genesis Biopod
A Genesis Biopod elnevezésű temetkezési módszert Jack Hokanson dolgozta ki. A speciális anyagból készült koporsóba helyezett hamvakat tartó zsák pár perccel azután, hogy az óceán aljára érkezett, elkezd feloldódni a vízben. A megmaradt koporsón algák növekedhetnek, és egyéb mélytengeri élőlények búvóhelyéül szolgálhat. A szertartás után a család megkapja a GPS koordinátákat, hogy tudják annak pontos helyét, ha esetleg később ugyanoda szeretnének temetkezni.

 

Bambuszkoporsó
A gyönyörű környezetbarát bambuszkoporsó igazi Kínában nőtt bambuszból készül, és kézzel szőtték. Belsejében is környezetbarát anyagokból készült vászon található, mely még szebbé teszi a kivitelezést.

Fűzfakoporsó
Egy újabb ízléses fűzfaágakból font koporsó. Ebben is organikus anyagokból készült vászon található, így mind temetéshez, mind hamvasztáshoz alkalmas.

„Vissza a feladónak”
A Return to Sender elnevezésű koporsók egyedi formára faraghatók, és mind olyan környezetbarát anyagokból készülnek, melyek a földben teljes mértékben lebomlanak.

Koporsó banánlevélből
A környezetbarát, banánlevelekből font koporsó belsejét kalikó anyagból készítették. A szép koporsó temetéshez és hamvasztáshoz is elhasználható.

Ahogy elnézzük a bemutatott koporsókat, szépségük és igényességük semmiben nem különbözik a márványból, fémekből, toxikus festékanyagokkal elkészített koporsóktól. Szeretteinknek nemcsak környezetkímélő, de különleges nyughellyel is szolgálhatunk, ha ilyen koporsók közül választunk.

Ajánlott tartalom

Vasárnap kezdődik a fővárosi tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítást lesz április 21-én és 28-án a Nagykörúton és környezetében, továbbá a főváros számos forgalmas közterén és csomópontjában a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésében.