A gyerekek szemétből is tudnak cuki járműveket építeni

Február végén Adj még egy esélyt a hulladéknak, építs járművet belőle! címmel pályázatot hirdetett a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal általános iskolásoknak. A beérkezett művekből hétfőn nyílt kiállítás a kormányhivatalban.

A gyerekek bármilyen háztartási hulladékot felhasználhattak, így PET-palackot, üres üdítős- és tejesdobozokat, újságpapírt, műanyagot, gumit, fémet vagy fát. Egy kikötés volt mindössze: a járműveknek 80 százalékban hulladékból kellett készülniük.

A versenyre készült többek között cipősdobozból tank, kartonpapírból repülőgép, üres mosószeres flakonból vitorlás hajó, sörösdobozból traktor és PET-palackból barbie-s űrrakéta.

Az alkotások közönségdíjára április 27-ig a verseny Facebook-oldalán lehet szavazni, az eredményhirdetés április 30-án lesz.

forrás: index.hu

Ajánlott tartalom

Április 22. és 26. között rendezik meg a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet

Idén április 22. és 26. között rendezik a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között - közölte az Alapértékek Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-vel.