Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / A General Motors és az elektromos autó forradalma
Tudj meg többet: Elektromos autó

A General Motors és az elektromos autó forradalma

Rendkívüli teljesítmény, alacsony árak: ezek a General Motors (GM) céljai, amelyeket el akar érni az elektromos meghajtású gépkocsiival.

Az amerikai automobil csoport egy olyan forradalmi technológia kidolgozásába fogott, amely képes a villanyautót egyetlen töltéssel 320 kilométerre eljuttatni. Egy kaliforniai vállalat, az Envia Systems, amelybe a GM hét millió dollárt invesztált, most tökéletesíti az újratölthető lítiumos akkumulátor következő generációját, amelyet két éven belül piacra dobhat. (Aiolus News) A magas energiasűrűség rekordját valójában februárban érték el 400 Wh/kg-al, ami azt valószínűsítheti, hogy piacra kerülésekor az akkumulátor költségét megfelezheti. „Meggyőződésem, hogy 50-50 % esélyünk van arra,, hogy kifejlesszünk egy olyan gépkocsit, amely 300 kilométert fut egyetlen feltöltéssel. Ez egy igazi fordulópont lesz” – jelentette ki Dan Akerson a GM vezérigazgatója az AP sajtóügynökség tudósítójának. Néhány konkurens- mondja Akerson – gyárt ugyan olyan elektromos autót, amely meghaladja a 160 km-t egy teli tankkal. A Tesla S Modellje eléri a 480 km-t, de egy sokkal nagyobb akkumulátorral, ami jóval költségesebb.

Ajánlott tartalom

Német tanulmány: Növeli a károsanyag-kibocsátást az elektromos mobilitásra való átállás 

Az elektromos mobilitásra való átállás növeli a károsanyag-kibocsátást a kieli IfW gazdaságkutató intézet tanulmánya alapján, amely szerint az elektromos autózás üvegházhatású gázkibocsátása a jelenlegi németországi energiamix mellett közel háromnegyedével múlja felül a modern dízelmotorokét.