Kezdőlap / Technológiák / Háztartási eszközök / A GE legújabb OLED koncepciói

A GE legújabb OLED koncepciói

A vállalat egy rövid videót készített, melyben bemutatja, milyen sokféleképp lehet az OLED technológiát alkalmazni.

Számtalan hasznos és kreatív ötleten dolgoznak a biztonsági ruházat biztonsági csíkjától, a tapétán át a flexibilis, hordozható lámpáig. A számítógép képernyőknél, televíziókészülékeknél és több műszaki cikk kijelzőjénél alkalmazott technológiában még rengeteg kiaknázatlan lehetőség rejlik. Ezeket próbálja megvalósítani a GE.
A technológia alapja, hogy egy polimer anyagra ráviszik a szerves vegyületeket, általában egyszerű nyomtatás révén. Ezáltal létrehozva a pixelmátrixot, ami különböző színű fények kibocsátására képes. Az OLED kijelzők előnye a hagyományos folyadékkristályos (LCD) kijelzőkkel szemben, hogy nincs szükségük háttérvilágításra, így kevesebb energiát használnak fel, sokkal vékonyabbak és akkumulátorról működtetve is tovább bírják.
Ezen a videón megtekinthető a GE bemutatója fejlesztéseikről.

Ajánlott tartalom

Megállt a hazai háztartásokban használt gépek elöregedési folyamata

Megállt a Magyarországon használt háztartási gépek elöregedésének folyamata tavaly, ugyanakkor még mindig magas az idős készülékek aránya - mondta Mészáros Fanni, az APPLiA Magyarország Egyesülés cégvezetője a szervezet szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.