Kezdőlap / Technológiák / Zöld informatika / A Fujitsu új öko-billentyűzettel bizonyítja élvonalbeli szerepét a zöld informatikában
Tudj meg többet: Zöld informatika
Az újrahasznosítható komponensekből készült, fenntartható billentyűzet megjelenésében, tapintásában és árában is a műanyag modelleket idézi.

A Fujitsu új öko-billentyűzettel bizonyítja élvonalbeli szerepét a zöld informatikában

Az újrahasznosítható komponensekből készült, fenntartható billentyűzet megjelenésében, tapintásában és árában is a műanyag modelleket idézi.

A Fujitsu bemutatta első, újrahasznosítható anyagokból fröccsöntéssel készített billentyűzetét, amelynek gyártása a műanyag komponensek kiiktatásának köszönhetően kisebb széndioxid-kibocsátással jár. Az új billentyűzetnél a műanyag alkatrészek 45 százalékát váltották ki újrahasznosítható anyagokkal, ami elősegíti a fenntartható gyártást és csökkenti az olajfüggőséget. A Fujitsu új öko-billentyűzete árát tekintve is fenntartható, hiszen bekerülési költsége nagyjából megegyezik a hasonló műanyag modellekével.

A műanyag billentyűzetektől szinte megkülönböztethetetlen – és a folyadékkiömlésnek ugyanúgy ellenálló – Fujitsu KBPC PX ECO klaviatúra két eleme 100 százalékosan lebomló anyagból készült. A kéztámasz alapanyaga, az ARBOFORM® a papírgyártás melléktermékeként ismert lignin illetve bizonyos természetes rostok és adalékanyagok keveréke. A billentyűzet alsó része pedig teljes egészében cellulóz-acetát alapú BIOGRADE®-ből készült. A környezetbarát tulajdonságokat erősíti, hogy a billentyűzet USB-kábele is PVC-mentes.

Az öko-billentyűzet fejlesztése illeszkedik a Fujitsu azon törekvéséhez, hogy minél teljesebben beépítse termékportfóliójába a zöld informatikát. A vállalat arra számít, hogy újrahasznosítható anyagok használatával egyedül a KBPC PX ECO billentyűzet esetében mintegy 60 ezer kilogramm műanyagot tud kiváltani évente.

A billentyűzet környezetbarát jellege nem megy a kényelem vagy a funkcionalitás rovására. Az egység öt kiegészítő funkcióbillentyűje lehetővé teszi, hogy a felhasználó egyetlen gombnyomással elérje kedvenc alkalmazásait. A kényelemről a hideg műanyagnál jóval kellemesebb tapintású, levehető kéztámasz és ergonomikus billentyű kialakítás gondoskodik.

Rajat Kakar, a Fujitsu Technology Solutions klienseszközökért felelős alelnöke elmondta: „A Fujitsu évek óta a zöld informatikai innováció élvonalában halad. Az öko-billentyűzet a Fujitsu legújabb innovációja, amely bizonyítja, hogy többletköltség nélkül is lehet tartós és környezetbarát termékeket készíteni. A műanyag termékekkel megegyező árú öko-billentyűzettel a Fujitsu megkönnyíti felhasználói számára a környezettudatos választást.”

A Fujitsu környezetbarát billentyűzete már jelenleg is rendelhető a CEMEA&I régióban.

Ajánlott tartalom

Marhákra tervezett böfimaszk lehet a megoldás?

Köztudott, hogy a klímaváltozás egy világméretű probléma napjainkban, és hogy a kutatók folyamatosan igyekeznek ezt orvosolni.