A Formula E-ben tér vissza a korábbi F1-es csapat: a Super Aguri is beszáll a versengésbe

A japán Super Aguri Formula E lett az elektromos bajnokság hatodik csapata, ami azt is jelenti, hogy az e.dams-ban érintett Alain Prost után újabb Forma-1-es szál bukkant fel a mezőnyben. A Super Aguri megtartotta a királykategóriából ismert festést.

A Super Aguri 2006 és 2008 között indult a Forma-1-ben a Honda támogatásának és motorjainak köszönhetően: a legjobb eredményük a 2007-es Spanyol Nagydíjon elért nyolcadik hely volt. 2008-ban elfogyott az 53 éves Aguri Suzuki pénze és elhagyták a szériát. A csapattulajdonos 1988 és 1995 között indult versenyzőként a Forma-1-ben.

A festés mellett a technikai főnök is változatlan maradt: a Formula E-ben is Mark Preston fogja irányítani az alakulatot. A korábbi Forma-1-es versenyző, Michael Andretti is nevezett csapatot az FIA elektromos bajnokságába, míg legutóbb Alain Prost és a DAMS alapított csapatot. Mellettük a Drayson Racing, a China Racing, és a Dragon Racing adta le a nevezését.

„A mai nap egy új fejezet a Super Aguri név számára, és büszke vagyok rá, hogy a csapatunk fogja képviselni Japánt a Formula E első évében. A zéró emissziós versenyzés egy progresszív koncepció a motorsport-iparban, és több mint 40 évnyi versenyzői és csapattulajdonosi tapasztalattal úgy látom, a Formula E egy remek lépés a jövő felé”- mondta Suzuki.

Alejandro Agag, a bajnokság ügyvezetője és promótere örömmel köszöntötte a hatodik alakulatot.

„Igazi megtiszteltetés, hogy van egy japán csapatunk, és remélhetőleg ez fel fogja kelteni a gyártó érdeklődését is, és talán egy futam is lehet majd ott”- mondta Agag. „Japán hosszú és dicső múlttal rendelkezik a motorsportban, egyben az egyik legnagyobb autógyártó a világon”, írja a tisztajovo.hu.

Ajánlott tartalom

A hibrid autók eladása továbbra is emelkedést mutat

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.