Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / A Ford lemásolta a Tesla Supercharger dizájnját?
Tudj meg többet: Elektromos autó

A Ford lemásolta a Tesla Supercharger dizájnját?

Nem lehet egyértelműen kijelenteni, de a hasonlóság feltűnő.

A Tesla szabályosan úttörőként indította el, és borította be a föld mostanra nagyobb részét a saját elektromos villámtöltő-hálózatával, írta a teslasok.hu. A Supercharger Network azóta 1604 állomásból és 14 081 oszlopból áll, amelyek a más töltőknél megszokottnál többnyire nagyobb teljesítménnyel várják a töltésre éhes Teslákat. Az amerikai gyártó saját töltőoszlopai eltéveszthetetlenek, hiszen a Tesla korán kezdte, és egészen szép, egyedi dizájnt alkotott a töltőinek. Megtetszett ez bizonyára a Fordnak is, amely éppen fejest készül ugrani a villanyautózásba, ezért ha nem is az ezt a nevet viselő márkánál, de a Lincoln luxuságazatnál lemásolták a külsőt. Persze néhány kisebb különbséget felfedezhetünk a Tesla és a Lincoln oszlopai között. A színek például nem egyeznek, ahogyan az alakot sem egy az egyben másolták. Emellett a kábel vastagsága sem egyezik – vélhetően a Lincoln oszlopa jóval kisebb teljesítménnyel bír majd, mint a Superchargerek, mivel ezeket inkább plug-in hibridek töltésére tervezhették.

0 Ft-os villanyszámla, egyszerűen. Kérjen itt ajánlatot napelemes rendszerre. 15 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot kap. (x)

 

Ajánlott tartalom

Elektromos buszt tesztelnek Budapesten

A legkorszerűbb technikával felszerelt, teljesen elektromos hajtásláncú városi autóbuszt tesztel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a 105-ös autóbusz vonalán - közölte a társaság kedden az MTI-vel.