A Föld napja – Családi programok a Pál-völgyi-barlangnál

Koponya- és madártoll felismerés mellett barlangi mentés bemutató is várja az érdeklődőket vasárnap a Föld napja alkalmából a Pál-völgyi-barlang kőfejtőjében.

Az érdeklődők kisállat bemutatókat láthatnak, a kézműves foglalkozásokon kecsketejes szappant alkothatnak, részt vehetnek koponya- és madártoll felismerésen, újrahasznosított anyagokból háztartási cikkeket készíthetnek. A Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársai felállítják a helyi magaslest, élményfalat építenek és a II. kerületben működő komposztáló programot népszerűsítik – közölte az önkormányzat az MTI-vel. A Népegészségügyi Intézet állomásán barlangi mentés bemutató és kedvezményes barlangtúra, virágvásár, bögreszépségverseny, valamint 11.30-kor Lovranits Júlia, 15 órakor pedig Csernik Szende meseelőadása szórakoztatja a nézőket. A programok ingyenesek. A Föld napja rendezvényt immár 10. alkalommal szervezi meg közösen a II. Kerületi Önkormányzat és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.