A FŐGÁZ újabb sűrített földgáz töltőállomást nyit Budapesten

A FŐGÁZ és az ENI Hungária Zrt. 2013. szeptember 16-án együttműködési megállapodást írt alá egy sűrített földgáz (CNG) töltőállomás létesítésére. A beruházás várhatóan még 2013-ban befejeződik, amellyel a főváros második nyilvános CNG kútja nyílik meg a nagyközönség előtt.

A sűrített földgáz mint üzemanyag a benzin és a dízel alapú közlekedés környezetbarát és költségtakarékos alternatívája, azonban Magyarországon, részint a töltőállomások hiánya miatt, még nem elterjedt.

A CNG üzemű közlekedés népszerűsítése érdekében a FŐGÁZ 2011-ben a főváros első nyilvános földgáz töltőjét a X. kerületben, a Kőbányai úton nyitotta meg. Az első kúttal kapcsolatos pozitív tapasztalatok és a növekvő igények arra ösztönözték a társaság vezetését, hogy további lépéseket tegyenek a környezetbarát üzemanyag ismertségének növelése érdekében. A FŐGÁZ CNG Kft. a társaság céljainak megvalósításához az ENI Hungária Zrt.-vel kötött megállapodást. A 2013. szeptember 16-án aláírt szerződés értelmében az ENI meglévő Agip üzemanyag-töltőállomására a FŐGÁZ CNG Kft. földgáz-üzemanyagtöltő (CNG) kutat telepít, amelyet várhatóan még 2013 decemberében átadnak.

A társaság a szerződéskötés kapcsán elmondta, hogy a Budaörsi út 126. szám alatt található töltőállomáson minden NGV1 és NGV2 töltőfejjel rendelkező jármű számára biztosítottak lesznek a tankoláshoz szükséges feltételek, azaz személyautók, teherautók és buszok is tankolhatnak. A beruházás különlegessége, hogy ez lesz az első olyan töltőállomás az országban, ahol a hagyományos üzemanyagok mellett CNG (sűrített földgáz), E85 (bioetanol), és LPG (autógáz) is elérhető lesz. A FŐGÁZ további CNG kutak létesítését tervezi a jövőben.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.