Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Hibrid meghajtás / A Fiat is kidolgozta hibridrendszerét
Tudj meg többet: Hibrid meghajtás

A Fiat is kidolgozta hibridrendszerét

Olasz lapforrások szerint a Fiat saját hibridrendszerén dolgozik, ami kisautóihoz, mint a Fiat 500-as, passzolna. Amennyiben sikerül megegyezésre jutni, a Chryslerrel is megosztaná a technológiát.

A rendszert eddig az 500-ashoz és a nemsokára piacra kerülő modellhez, a 900 köbcentis, kéthengeres, turbófeltöltős motorral kifutó Topolinóhoz igazították. A rendszer alapja az elektromos motor / generátor, amit lítium-ion akkumulátorok működtetnek.
Úgy látszik, valóban egyre többen szállnak be a lakossági piacot megcélzó versenybe, amit a Honda Insight indított útjára 20.000 $-os ajánlatával.  A gyártót a Toyota követte a Prius árának csökkentésével, és most megérkezett a Fiat. Utóbbi számára az együttműködés a Chryslerrel létfontosságú lenne, hisz enélkül nehezen tudná biztosítani az anyagi illetve a technológiai hátteret. Számunkra mindenképp jó hírt jelente, ha a Fiat elkezdené a hibrid kisautók gyártását.

Ajánlott tartalom

Elon Musk: Hétüléses Tesla Model Y is érkezik még az idén

Elon Musk, a Tesla első embere ismét a Twitteren adott helyzetjelentést, amely alapján még idén számíthatunk az első hétüléses Model Y-ok leszállítására.