A fenntartható fejlődésről és a riói folyamatról rendeztek tanácskozást Budapesten

A hazai fenntartható fejlődési stratégiáról és a riói folyamatról számolt be a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) titkára, Bartus Gábor a témában rendezett konferencián szerdán Budapesten – tájékoztatott az NFFT.

A közlemény szerint a riói folyamat idén ismét a világ figyelmének középpontjába kerül, mert az első Föld-csúcs után húsz évvel az Egyesült Nemzetek Szervezete Rio+20 néven júniusban globális csúcstalálkozót rendez a fenntartható fejlődésről. A fenntartható fejlődés kérdéskörében egyeztető, véleményező,javaslattevő Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács létrehozásáról 2007-ben döntött az Országgyűlés. A 32 tagú tanácsban képviselettel rendelkeznek a civil, társadalmi szervezetek, a szakszervezetek, a gazdasági érdekképviseleti szervezetek, az egyházak, a tudomány és a felsőoktatás intézményei, a nemzetiségek, a parlamenti frakciók és a kormány is.

Ajánlott tartalom

A környezet jobban reagál az apróbb fejlesztésekre

Apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a tájba illő fejlesztéseket végrehajtani, figyelve arra, hogyan reagál erre a környezet - hangsúlyozta a Szent György-hegyi bornapok megnyitóján a közigazgatási és területfejlesztési miniszter Hegymagas községben kedden.