A Facebook alapítója furcsa kijelentést tett

Mark Zuckerberg nem fél az új kihívásoktól. Valójában évente újabb kihívások elé állítja magát, pusztán jellemformáló célzattal.

Miután több, mint 200 millió embert mozgósított a Facebook-on, 2009-ben minden nap nyakkendőt viselt, 2010-re pedig a kínai nyelv tanulását tűzte ki célul. 2011-ben fogadalmat tett, hogy csak a saját kezével megölt állatok húsát fogyasztja el. Sokan szívesen hisznek abban, hogy a hús az áruházak polcairól származik, ahelyett, hogy belegondolnának az állat véres történetébe. De Zuckerberg szerint ez felelőtlen magatartás. 2011-es ígéretének részeként, mely szerint hálásabb szeretne lenni a naponta elfogyasztott ételért, a fiatal média mogul úgy döntött, hogy saját maga öli meg azokat az állatokat, amelyeket meg akar enni. Egy sztárséf irányításával Zuckerberg megtanulta, hogyan kell egy kecske torkát késsel elvágni, ami a mészárlás leghumánusabb módja. Egyszer a saját Facebook oldalán büszkén közzétette, hogy aznap megölt “egy disznót és egy kecskét”. A következő kihívás? Talán a vadászat…?

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.