A fából készült egér öko-bizonyítványa vitatható

Ez az abszolút gyönyörű AlestRukov fa számítógépes egér tipikusan az a modell, amit jó látni, de sajnos kétségbe kell vonnunk a környezetbarát mivoltát.

A gyártó 5 éves garanciát vállal, ami figyelemre méltó, és az elektronikus alkatrészek méretét minimalizálta, azért, hogy csökkenthesse az e-hulladék mennyiségét. De van egy probléma…

…Az egereket trópusi keményfából készítik. A tervező állítja, hogy a felhasznált fákat kifejezetten ipari felhasználásra nevelik, így a vállalat nem tesz kárt a környezetben, de az egész felvetés megkérdőjelezhető, mert bizony senki előtt nem ismeretlen az illegális fakitermelés fogalomköre.
Vannak sokkal fenntarthatóbb lehetőségek, és sokan inkább nem kockáztatnak, és nem vásárolnak öko-fát, ami tulajdonképpen bármi lehet.

Mégis, tetszik ez az egér , igazán fantasztikus a tervezés, és amíg a felhasznált mahogóni fa valóban fenntartható (és ez egy nagy ha), addig azt mondjuk: „Jól van.”

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.