Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Biodízel / A dohány lehet a következő nagy bioüzemanyag forrás
Tudj meg többet: Biodízel

A dohány lehet a következő nagy bioüzemanyag forrás

Láttunk néhány igazán furcsa bioüzemanyag forrást- a tuberkulózis baktériumoktól, a görögdinnyén át a csokoládéig, hogy csak néhányat említsünk.

Egy új kutatás szerint a dohánylevél elnyerheti a legjobban felhasználható rákkeltő növény díját.
A Thomas Jefferson Egyetem Biotechnológiai Alapítványának Laboratóriumában kutatók nemrég felfedezték, hogy a dohány növények génjei húszszorosára növelhetik az olajtermelést, ami azt jelenti, hogy sokkal nagyobb mennyiségű bioüzemanyag állítható elő a növényekből.

A kutatók két gént fedeztek fel, melyek az olajtermelést kontrollálják: az egyik a diacyglycerol acytransferase (dGate) gén, a másik leveles sziklevél 2 gén. Átlagosan, a genetikailag módosított levelek kétszer annyi olajat termelnek, mint a normál levelek.

A Biotechnológiai Alapítvány Laboratórium kutatása még az előzetes szakaszban van, de ki tudja – a cigarettázók hamarosan egy lépéssel közelebb lesznek a kipufogócső füstjének belélegzéséhez.

Ajánlott tartalom

Ha minden járművet elektromosra cserélnénk, 50 éven belül elfogyna a világ lítiumkészlete

Egyre nagyobb teret hódítanak az elektromos autók és a zöldnek tekintett energiaforrások, olyannyira, hogy egyes tervek szerint 2050-re egész Európa bezöldül, és mindenestül megújuló energián fog élni.