A Deloitte felmérte az energiaipar előtti kihívásokat

A Deloitte Touche Tohmatsu Limited (DTTL) globális energiaipari jelentése szerint a fukusimai atomerőmű összeomlását okozó, nemrégiben bekövetkezett természeti katasztrófák kihatnak a biztonságra, a szigorítások miatt az öregebb atomerőművek bezárhatnak.

Az immár második éve megjelenő tanulmány a következő egy évben várható történéseket elemzi. A kiindulás: a kereslet emelkedik, így a fokozott biztonság keretei közt kell a kínálatot megteremteni. A Deloitte tíz pontba foglalta a következő év kihívásait, ezekből kiemelkednek a megújuló energiák. A napenergia és a szélenergia továbbra is a két legdinamikusabban növekvő terület, a vízenergia ismét reneszánszát éli, különösen Európában. Hasonlóan nagy jelentőséggel bírhat a földgáz és a szélenergia, illetve a földgáz és napenergia együttes, hibrid-erőművekben történő felhasználásának terjedése. A megújuló energetikai beruházások legvonzóbb helyszíne az első negyedévében az Egyesült Államok volt a maga 96 projektjével. Ezzel szemben az Egyesült Királyságban 29, Kínában 20, Németországban pedig 18 projekt valósult meg.

Ajánlott tartalom

Harmadik-negyedik helyet foglaljuk el a dízel és benzin árakkal a környező országhoz képest

Elérhetőek a hazai és régiós üzemanyagár-információk a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) honlapján, a hazai dízel és benzin ára a harmadik-negyedik helyen van a környező országok között - hívta fel a figyelmet a szervezet pénteken.