Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Hibrid meghajtás / A cunami elmosta a Prius V-t
Tudj meg többet: Hibrid meghajtás

A cunami elmosta a Prius V-t

A március 11-i természeti csapás hatásait a japán autóiparra már sokan igyekeztek megjósolni, és most itt az első jel. A Toyota Prius V, vagyis a legkedveltebb hibrid egyterű nagyobb verziójának gyártását leállították, és az áprilisra tervezett megjelenést elhalasztották.

A Prius újabb verziója 50 százalékkal nagyobb raktérrel rendelkezik, és 100 kilométeren 5,6 litert spórol a városban, míg autópályán 6,1 litert. A gépjármű árát még nem tették közzé. Az új modell, mely a hibrid autók vásárlóinak igényeit kívánja kielégíteni a tágasabb utas- és rakodótérrel, 2011-ben magas keresletet eredményezett volna. A jelenlegi magas üzemanyagárak is a hibridek utáni keresletet erősíti. A földrengés és a cunami hatása egyelőre inkább csak az amerikai hibrid autókereskedőket érinti. Mike Sullivan, a legismertebb amerikai hibrid kereskedő szerint a piac hosszútávon nem lesz veszteséges, nyárra, mire remélhetően a Prius V is megérkezik emelkedni fognak az árak.

Ajánlott tartalom

2,5 millió forint ingyenpénz is járhat, ha elektromos autó vesz

Ötmilliárd forintos keretösszegű pályázat indul szerdán a tisztán elektromos autók és segédmotoros kerékpárok beszerzésének támogatására - jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.