A Coca Cola, az egyik legnagyobb üdítőital gyártó cég egy újfajta csomagolással látja el a termékeit, a környezettudatosság szellemében.

A Coca-Cola növény alapú anyagokat, és újrahasznosított műanyagot használ

A Coca Cola, az egyik legnagyobb üdítőital gyártó cég egy újfajta csomagolással látja el a termékeit, a környezettudatosság szellemében.

Céljuk, hogy növényi alapú anyagokból, és újrahasznosított műanyagból készüljenek a termékeik. A cég szerint az új üveget 22.5 %-ban újrahasznosítható növényi alapú PET anyagokból, és 25 %-ban újrahasznosított műanyagból készítik. Ez még környezetbarátabb megoldás, mint az ezelőtti próbálkozásai a cégnek. Az új üveget a PlantBottle logóról, és a palackon lévő üzenetből lehet megismerni. Ez a marketing stratégia az újrahasznosítást hivatott promótálni. A Coca Cola 2011 végén kezdte árusítani a PlantBottles-t, 5 különböző országban. Arról nincs hír, hogy hazánkban is árusítanák.

Ajánlott tartalom

Figyelem: Sok használt növényvédő gép tanúsító matricája lejárhatott a közelmúltban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a növényvédő gépet üzemeltető termelőket, hogy a kötelező felülvizsgálati rendszer bevezetése óta már másodszor volt esedékes az 5 évnél idősebb gépek 3 évente kötelező műszaki felülvizsgálata. Ha egy permetezőgép nem felel meg az előírásoknak, a hatóság a munka beszüntetésére kötelezheti a gazdálkodót, valamint pénzbírságot is kiszabhat.