A Bringázz a munkába! kampány résztvevői is támogatják a vörösiszap-katasztrófa károsultjait

– 10 ezer regisztráló, 1 millió megtett kilométer, 21 millió forintnyi megspórolt benzinpénz a kampány eddigi mérlege – A Bam! közösség sok fontos társadalmi ügyért kiállt már az elmúlt években, most a vörösiszap-katasztrófa károsultjain kíván közös erővel segíteni – mondta Hegedűs D. Géza Bam! nagykövet a Bringázz a munkába! kampány sajtótájékoztatóján.

A bringásreggeli résztvevői a Magyar Kerékpárosklub és a Magyar Vöröskereszt együttműködésének köszönhetően a helyszínen felállított adománygyűjtőbe helyezhették el pénzadományaikat. A munkába kerékpározóknak Hegedűs D. Géza mellett Király Júlia, Németh Juci és Nemjuci zenekar tagjai, valamint Scherer Péter Bam! nagykövetek osztattak ajándék kakaós csigát.
A szeptember közepe óta tartó kampányhoz eddig közel 10 ezren csatlakoztak. Az eltelt időszak alatt a kerékpározók virtuálisan 250-szer megkerülték a Földet, ezzel 23 millió kalóriát (kcal) égettek el (ez kb. 89 ezer kakaós csigának felel meg) és 190 tonna Co2 kibocsátástól kímélték meg a légkört.
A versenyre még most sem késő jelentkezni egyéni indulóknak vagy maximum 5 fős csapatoknak, akik vállalják, hogy legalább nyolcszor bringáznak munkába. A kampány október 22-ig tart, így még bárki csatlakozhat, aki értékes nyereményekért szeretne tekerni.
Kérünk, hogy segíts te is!
A Magyar Kerékpárosklub a Magyar Vöröskereszttel együttműködve azt kéri, hogy a Bam! kampányban résztvevők lehetőségük szerint adományaikkal támogassák a vörösiszap-katasztrófa károsultjait. Ezt a 1749-es szám felhívásával, vagy a K&H Bank 10405004-00026547-00000000 számlaszámára történő befizetéssel (közlemény: “ISZAP”) tehetik meg.
A Bam! kampány részletei, nyeremények és regisztráció:
www.bringazzmunkaba.hu

Ajánlott tartalom

Csomagolóanyagok: mennyiségcsökkentés, újrafelhasználás és újrafeldolgozás

Mennyiségi és használati korlátozások: minél kevesebb csomagolóanyag fogy, annál kevesebb lesz a hulladék.