A bolt, ahol nem csomagolnak

Mit kapunk, ha kombináljuk a marketinget egy bolttal, szép és finom ételekkel, és a csomagolás beszüntetésével?

Bárcsak nekünk jutott volna először eszünkbe ez a zseniális ötlet! A Csomagolatlan egy olyan londoni élelmiszerbolt, ahol Önnek, a vásárlónak kell gondoskodnia a csomagolásról, mivel a bolt célja, hogy a lehető legkevesebb hulladékot generáljon. Az üzletben szinte mindent kapható: dió, liszt, cukor, bab, gyógynövények és fűszerek, olajok, ecetek, sajt, kenyér és még bor is! A szigorú környezetvédelmi politikáit és az élelmiszerek forrását tekintve megállapíthatjuk, az Unpackaged (Csomagolatlan) az egyik leginkább környezetbarát élelmiszer bolt, melyet valaha láttunk.

Az Unpackaged-et Catherine Conway indította el még 2006-ban. Az üzlet majdnem minden árujját ládákban ömlesztve kínálja, és a csomagolt termékeiket borító csomagolás minimális, és könnyen újrahasznosítható. Persze nem olyan nagy, mint a legtöbb élelmiszer bolt, és nem is találhatók meg a legnagyobb márkák itt – sőt, semmilyen márka, kivéve a borokat.

Miért nem csomagolnak? Három okból: egyrészt, hogy olcsóbb ömlesztve vásárolni és eladni a dolgokat, mivel a csomagolás többletköltségét nem hárítják Önre. Másodszor, a csomagolásnak hála sok szemét jön létre, és legalább annyi idő megy el, nem is beszélve a szállítás extra költségeiről. Végül, a csomagolás tényleg csak szemetet és szennyezést hagy maga után, mert gyakran a hulladéklerakóban kötnek ki.

A vásárlókat itt arra kérik, hogy hozzanak saját újrahasználható tárolódobozokat, zacskókat, flakonokat, üvegeket, stb., hogy abba töltsék a vásárolni kívánt árut. Ha véletlenül elfelejtené a zacskót, a bolt tud kölcsönadni újrafelhasználható zacskót. Valamennyi áru bio-, vagy ismert és megbízható forrásból érkezik, továbbá kulcsszó a tisztességes kereskedelem és a helyi termelés.
Az üzlet maga hihetetlenül barátságos és logóit is nagyon jól tervezték. Bárcsak a mi városunkban lenne…

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.