Kezdőlap / Témakörök / Bioenergia / A bioüzemanyag fura forrásai
Tudj meg többet: Bioenergia

A bioüzemanyag fura forrásai

Görögdinnye. Egy nemrég megjelent tanulmány szerint az amerikai kormány kiderítette, a görögdinnye hulladékában nagy lehetőségek rejlenek.

Úgy látszik, a magas cukortartalmú gyümölcs ideális forrása annak a cukros folyadéknak, mely szükséges az etanolhoz. A görögdinnye bioüzemanyaggá főzésekor a kutatók „nem tudtak ellenállni”: mintát kellett venniük. Szóval, a bioüzemanyag ezután iható is.

Csokoládé

Aha, jól olvastad, csoki. A The New York Times nemrégiben beszámolt egy versenyautóról, melyet az édesség működtet.  A Warwick Manufacturing Innovációs Kutató Központ csapata, az Egyesült Királyságban épített egy Formula-3 versenyautót, melyhez csokiból nyerik az üzemanyagot. Az autó kormánykereke pedig részben sárgarépából és egyéb gumós zöldségből készült.


Élelmiszer-hulladék

Emlékszel Mr. Fusion-re a Vissza a jövőbe című filmből? Amikor Dr. Brown szeméttel érte el, hogy repüljön az autója? Brit tudósok hamarosan (majdnem) valósággá váltják. A kutató szervezet Inetec felfedezte, hogy az élelmiszer-hulladék felhasználható, mint megújuló energiaforrás. Dr.Brown milyen büszke lenne…

Zsír

Tudtad, hogy az állati zsír kiváló forrása a bioüzemanyagnak? Az új-zélandi Peter Bethune nemrég hajózta körbe a világot zsírból készült biodízel felhasználásával.
Nemrég egy Los Angeles-i orvos állítólag felhasználta a kliensei zsírleszívásából felmaradt zsírt és azzal működtette autóját.


Alga

Emlékszel még arra, mikor biológia órán mikroszkóp alatt néztétek az alga sejteket? Úgy látszik, az a sok kis sejtek belsejében tárolt energia van. És hamarosan olyan vállalatok, mint a GreenFuel Technologies tiszta, megújuló energiává fogják alakítani őket!

Ajánlott tartalom

Több mint negyven tonna kidobott fenyőfát égetnek el a pécsi erőműben

A karácsonyi ünnepek után kidobott mintegy 40-45 tonna fenyőfát égetnek el idén a pécsi erőműben - tájékoztatta Veolia csoporthoz tartozó Pannon Hőerőmű Zrt. (PH) az MTI-t.