Alternatív energia logó
csatlakozzFacebook Twitter napenergia szelenergia vizenergia hidrogen geotermikus-energia bioenergia
Bemutatkozás
Technológiák
epuletek energiagazdalkodas zold-auto zoldinfo elektromos-ketkereku zold-informatika haztartasi-eszkozok szorakoztatoelektronika telekommunikacio Rovatok zoldtrendEsemények

palyazatok-felhivasok

hirdetés

Rovatok » Energiagazdálkodás » Energiapolitika

A bankok már tudják: óriási összeomlás jön az olajpiacon

forrás: portfolio.hu
Megjelenés: 2016.02.28., 23:28   Utolsó módosítás: 2016.02.28., 23:28

A bankok végre beismerik azt, amitől a befektetők már régóta rettegnek: az energiaszektor gyengélkedése valószínűleg hatalmas veszteségeket fog okozni a pénzintézeteknek. A JP Morgan után a Wells Fargo is dollármilliárdokat különített el az olaj- és földgázszektor nem teljesítő hiteleinek fedezése érdekében - írja a Wall Street Journal.

A Wells Fargo 1,2 milliárd dollárt különített el az olajvállalatoknak adott hitelek bedőlése által okozott veszteség fedezésére. A bank hitelezési céltartalékának 10 százalékát teszi ki ez az összeg, pedig a olajpiaci hitelek mindössze a cég teljes hitelportfóliójának 2 százalékát alkotják. A bank nem teljesítő hitelállománya a kőolaj és földgázszektorban 844 millió dollárra nőtt 2015 végére, amely több mint tízszerese a 2014 év végi 76 millió dolláros összegnek.

Ez az első alkalom, hogy a bank nyilvánosan jelentett az esetleges olaj- és földgázszektori veszteségeiről.A bankok korábban mind azt nyilatkozták, hogy az energiaszektor gyengélkedése nem lesz nagy hatással a bankszektorra és nem jelentettek az energiaszektorból várt esetleges veszteségeikről, ami a befektetőket még idegesebbé tette. A jeget a BOK Financial Corp. törte meg amikor bejelentette, hogy a negyedik negyedéves hitelveszteségeik magasabbak lehetnek a vártnál, egy meg nem nevezett energiaszektori szereplő miatt.

A teljes cikk itt olvasható.


CÍMKÉK:
 

Hozzászólok a cikkhez

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.

Nincs még hozzászólás.


2016. augusztus 30. kedd
   
Keresés az oldalon:
ok
Videók
Cégadatbázis
Álláskereső
Kínál
Keres
Álláshirdetés feladása
Partnereink
Tudtad-e fejléc

Körülbelül 7%-ot takaríthatsz meg fűtésszámládon, ha 1°C-kal alacsonyabbra állítod a termosztátot.

Tudtad-e gomb
Tudtad-e lábléc
promovideo
hirdetés
hirdetés