Kezdőlap / A 10 legmeglepőbb kőolajlelőhely

A 10 legmeglepőbb kőolajlelőhely

Meglepetés! Az olajtól való függetlenedés nehezebb, mint gondolnád.

Az olaj körülbelül egynegyedét ipari célokra használják. A műanyaggyártás a legnyilvánvalóbb példa, bár szerencsére a tudatosság egyre nagyobb méreteket ölt, egyre többen tudják, hogy a műanyag károkat okoz, és ott kerülik az anyagot, ahol csak lehet.
De az olaj jobban áthatotta életünket, mint ahogy a legtöbb ember gondolná.
Lássuk a legmeglepőbb helyeket, ahol valamilyen formában megtalálható.

1. Rágógumi
Ma minden márka, amely megtalálható a boltok polcain, kőolajalapú polimereket használ. (Kivéve, ha rátalálsz a Chicza organikus rágójára, de egy ideje nem nagyon találkozni vele.) Valójában a Goodyear nevű gumiipari vállalat látja el a Wrigley’s-t is.

2. Hajfesték
Ha a mérgező vegyi anyagok (melyek igenis megtalálhatóak a hajfestékekben) nem elég ok, hogy ne fesd a hajad, akkor most itt van még egy. Inkább keress természetes megoldást, vagy egyszerűen csak viseld a saját hajszíned.

3. Aszfalt
A bitumenben kőolaj van, szóval nem csak az utakon, de tetőfedő anyagokban is megjelenik a kőolaj. Ha azt veszed észre, hogy közeledben levő útépítés lelassult, annak talán az emelkedő olajárak az oka.

4. Zsírkréta
A zsírkréta fő összetevője a paraffinviasz. A kőolajszármazék a legtöbb gyertyában is megtalálható.

5. Tinta
Gondolkodtál már azon, hogy miért használ sok ökotudatos vállalat szója-alapú tintát?

6. Nylonharisnya
…és minden más nylon termék. Az összes kőolajalapú.

7, 8, 9, 10 … Oké, több, mint 10 elem lesz a listán
Szívbillentyű. Párna. Aszpirin. Ammónia. Fogkrém. Fogkefe. Gitárhúr. Cipőfény. Szalag. Vitamin kapszula. Oldószer. Tömítő. Rovarirtószer. Dezodor. Ragasztó.

A fagyasztott élelmiszerek csomagolásán levő viaszréteg is bejön a képbe – és persze a műtrágya, aminek segítségével termesztik az élelmiszerek nagy részét.
Távol tartani magunkat az olajtól nem egyszerű dolog, akkor sem, ha magunk termesztjük a zöldségeinket és otthon készített étkeket fogyasztunk. Mint minden más szenvedélybetegség esetében, komoly erőfeszítéssel és odaadással igenis megoldható lenne ez az ügy is.

Ajánlott tartalom

Tanulmány állítja, hogy gyenge a Tesla minősége

Harminckét autómárka közül az utolsó, azaz leggyengébb helyet ítélték meg a Teslának a J.D. Powers tanulmányában, amelyben a különböző gyártók termékeinek minőségét vizsgálták.