90 fokos víz 1500 méter mélyről

A várakozásokat meghaladó eredményekkel zárta le a PannErgy Nyrt. a miskolci geotermikus projekt második – MAL-PE-02 -, utolsó termelő kútfúrási munkálatait – tette közzé társaság pénteken a BÉT honlapján.

A cég szerint a vártnál gyorsabban és sekélyebb mélységben sikerült elérni a vízadó réteget, 1.494 méteres mélységben. A PannErgy január elején kezdte meg a mályi termelő kútfúrási munkálatait. Az előzetes adatok alapján, a kútfejen mért nyomás mintegy 2,8 bar volt, a kitermelt folyadék – víz – hőmérséklete a kútfejen mérve meghaladta a 90 Celsius fokot. A következő napokban a triász mészkő repedezettségének vizsgálatára kerül sor. A későbbiekben zajlik majd a kút hosszú távú tesztelése és próbatermeltetése. A vízbázis sekély mélységben történő elérése a tervezettnél szerényebb fúrási költséget eredményezett, az összeget a cég nem közölte.

Korábbi videónk a geotermikus energiáról:

[media id=36 width=600 height=400]

Ajánlott tartalom

Naperőmű épül Nagykátán, 1200 darab napelemet telepítenek

630 kilowattpeakes naperőművet épít a Photon Energy Nagykátán.

Nincs hozzászólás

  1. Milyen jó lenne ez a melegviz a drága távfütés helyett, ezzel lehetne füteni és akkor nem kerülne olyan mérhetetlenül sokba a fütés. Ke lehetne használni nagyon sok jó dologra. pl fürdök épitésére is, melegviz szolgáltatásra, és persze fütésre. Sok sikert a hasznositásához!