870 millióból készült el a városrész csatornázása

Több mint 870 millió forint összegű beruházással megépült Sárvár-Rábasömjén városrész és Rábapaty község csatornázása – közölte Hangonyi Zoltán projektmenedzser hétfőn az MTI-vel.

Sárvár rábasömjéni településrésze és az északi irányból szomszédos Rábapaty község nem rendelkezett közüzemi szennyvízelvezető rendszerrel. A beruházás egyrészt újabb fejlesztéseket indíthat el, másrészt a lakosság szempontjából jelentős, hogy megszűnhet a talajszennyezés – fűzte hozzá. A projekt megvalósítása során tizenhat kilométernyi gravitációs gerincvezetéket fektettek le, hat szennyvízátemelőt, öt kilométernyi szennyvíz nyomóvezeték hálózatot építettek ki. A kivitelezés már befejeződött és az ingatlan tulajdonosok ráköthetnek a csatorna hálózatra. A csatornázás Sárvár-Rábasömjén és Rábapaty településeken 910 ingatlant érintett. Az Új Széchenyi Terv keretében a KEOP programon keresztül a projekt 737 millió 246 ezer forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Európai Unió Kohéziós Alapjának társfinanszírozásával, a Sárvár és Térsége Víziközmű Társulat pedig 135 millió 465 ezer forint önerőt biztosított. A csatornahálózat kivitelezője a Szabadics Zrt.volt, üzemeltetője pedig a Sárvár Víz kft. Az elkészült beruházást a tervek szerint március 9-én V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, Vasvár előző polgármestere adja majd át.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.