80 új elektromos modellt dob piacra a Volkswagen

Megduplázza a zéró károsanyag-kibocsátású autók fejlesztésére szánt beruházási keretet a Volkswagen.

A frankfurti autószalon megnyitása előtt a sajtónak adott nyilatkozatában Matthias Müller, a világ legnagyobb autógyártó csoportjának vezérigazgatója elmondta, hogy 2030-ra a konszern mintegy 300 modelljének mindegyikéből gyártanak majd elektromos változatot. Emellett 2025-ig nyolcvan új elektromos modellt is létrehoznak, ebből ötven teljes mértékben elektromos, harminc pedig hibrid meghajtású lesz. A Volkswagen azt tervezi, hogy 2030-ra több mint húszmilliárd eurót fordít a zéró károsanyag-kibocsátású autók fejlesztésére, ami duplája az eddig megígért összegnek. A Volkswagen meglehetősen idegenkedett az elektromos autóktól és az önvezető technológiáktól, mígnem két évvel ezelőtt kénytelen volt elismerni, hogy dízelüzemű járműveibe a csalásra lehetőséget teremtő szoftvert telepített. A hatalmas méreteket öltő dízelbotrány stratégiai irányváltásra késztette a vállalatot, miközben az akkumulátorok fejlesztésében elért jelentős eredmények és a légszennyezettség elleni küzdelem egyaránt a zéró károsanyag-kibocsátású autók fejlesztésének gyorsítására ösztökél minden autógyártót.
A vezérigazgató elmondta, nem fordítanak hátat a robbanómotoroknak sem. “Úgy gondolom, hogy a belsőégésű és az elektromos motorok még hosszú ideig léteznek egymás mellett szerte a világban”, írja az index.hu. 

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.