8 irodazöldítő kütyü, amitől jobban érzed magad az asztal mögött

Mivel életünk egy jelentős részét az irodában egy íróasztal mögött (vagy egy boxba zárva) töltjük, nem mindegy, milyen cuccokkal vesszük körbe magunkat.

1. Növények a legsötétebb sarokban is
Lehet az asztalod az épület legsötétebb szegletében is eldugva, ezzel a növény-nevelgető lámpával boldog zöldségekkel veheted magad körül 50 dollárért.

2. Hidropónia az irodában – HydroDome-mal
Először is, mi az a hidropónia? A definíció szerint: a hidroponikus növénytermesztésben a gyökereket föld helyett egyenesen a szükséges tápanyagokkal dúsított vízbe helyezzük. Így termeszthetünk salátát, paradicsomot, bármit szinte. És ezt mostantól az irodában is megtehetjük, ezzel a jópofa HydroDome-mal, mindössze 30 dollárért. Ja, és ebben benne vannak már a magok is.

3. USB-kert
Egy újabb megoldás arra, ha általában elkerüli asztalunkat a természetes fény, mi mégis növényeket nevelgetnénk az orrunk előtt. Íme az USB-n át működtethető téli/irodakert, 43 dollárért.

4. Díjnyertes designos légtisztító
Andreáknak névnapi ajándékként sem utolsó az alábbi Andrea Air Purifier, amely nem olcsó (200 dollár) és nem is aprócska, ám meghálálja az elfoglalt helyet, mert cserébe tiszta levegővel ajándékoz meg minket munka közben, a mérgező anyagokat semlegesíti (így pl. a formaldehidet is – cigifüst, szmog stb.).

5. USB-nevelde lustáknak
Ha nálad a növényvásárlás egyet jelent a növény halálos ítéletével, ezt a kütyüt neked találták fel. A PC-vel USB-n keresztül összeköthető “virágcserép” a szenilisek álma: a gép emlékeztet minket, mikor kell locsolni, mennyi fényre stb-re van szüksége kedvencünknek. És mindezt csak 20 dollárért.

6. Aloe-termelés irodailag
Egy kütyüben minden, ami az asztali aloe-biznisz beindításához szükséges lehet. Négy héten belül már látható eredmények, és ami a legjobb: szinte lehetetlen kinyírni a kicsikéket. És csak 15 dollárért!

7. Kertész-őrülteknek
Aki az irodában sem akar lemondani a kertészkedésről, annak az AeroGarden a megoldás. A teljesen automatizált szerkezet akkora, mint egy kávéfőző, és mindent elvégez helyettünk (és a Nap helyett is), ami a növénytermesztéshez – ekkora helyen – szükséges lehet. Több féle színben, igazi designdarab, mindössze 60 dollárért.

8. Plantarium
Mindenféle neon színben gyönyörködhetünk, ha a NASA által kifejlesztett géllel töltött fiolákat választjuk irodai társunknak. A kémcsöveken keresztül a csírázás minden fázisát szemmel követhetjük. Kérhetünk bazsalikomot, szegfűt, paradicsomot, és napraforgót is. 7 fontért a tied!
greenpolis

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.