75 millió forint az erdei iskolára

Mártély – Fejlesztik az erdei iskolát Mártélyon, ahol mintegy 75 millió forint uniós támogatást költenek a létesítményre.

Az elmúlt években az ország számos pontjáról érkeztek a gyerekek, és vettek részt az intézmény programjaiban, írja a delmagyar.hu. Kínálatukban többek között a természetvédelem, a hagyományok, az épített örökségek megismerése szerepel – a tanagyaghoz kapcsolódóan. A fejlesztés egyebek mellett tartalmazza az erdei iskolának helyet adó, Klebelsberg Kunó-féle épület rekonstrukcióját, felújítják a vizesblokkokat, az épületgépészetet, az elektromos rendszert. Emellett akadálymentesítik is, és a környezetbarát energiaellátás érdekében napelemekkel és napkollektorokkal látják el. A gazdasági épületeket is felújítják. Terepi laborfelszereléseket, megfigyelőeszközöket, kerékpárokat, csónakokat szereznek be. A gyerekek tanulásához projektort, laptopot, térképeket, mikroszkópokat vásárolnak.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.