73 pályamű a környezettudatos családi ház tervpályázaton

Eredményt hirdetett a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. az “Itt fogunk élni” címmel meghirdetett tervpályázaton, amelyre 73 pályamű érkezett, és feltétel volt, hogy csak környezettudatos épülettel lehet pályázni – közölte a társaság az MTI-vel pénteken.

 A BIF Budapest III. kerületében 39 hektáron 180 építési telket alakít ki. A Harsánylejtő Kertváros nevű területen felépítendő családi házakhoz kért terveket az ingatlan fejlesztő társaság. Pályázni csak elektronikusan beadott tervekkel lehetett, és feltétel volt a környezettudatosság. Ez utóbbi azt jelentette, hogy az épületek alkalmazkodjanak a környezetükhöz, a bent lakóknak pedig az elvárt komfortot adják. A 73 pályamű között volt minimális energiával működtethető passzívház, és olyan is, amely csúcstechnikával volt felszerelve. Az első díjat Reisz Ádám, a másodikat Kállay Gábor, míg a harmadikat Tarkó Edit és Miklós Zoltán terve kapta.

Ajánlott tartalom

Döntöttek Brüsszelben: kötelezővé válik a napelemek telepítése

Az Európai Parlament jóváhagyta az uniós napenergia-szabványt, amely előírja a napelemek telepítését az EU épületeire, az energiafogyasztás és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése érdekében.

Nincs hozzászólás

  1. Dezso_Laszlo

    Nagyon “jó” cikk, bármelyik lapban megállná a helyét, annyira SEMMITMONDÓ.

    Valamikor vásároltam egy “Ökoházak” című reklámgyűjteményt. Hogy abban milyen építészeti megoldások voltak, az rettenetes, kész röhej volt az egész. Ez a cikkíró gondosan ügyelt arra, nehogy egyetlen részlet is kiszivárogjon a Harsány lejtő (nem suvadás-veszélyes?) területére tervezett lejtős-terepi házakról. Bravó. 🙂

    (Csak halkan jegyzem meg: a Harsány lejtő északi oldala nem lakóterület … legalábbis nem volt az, hanem bizonyos átmenetet képezett a természet felé. Ezt az “ingatlanfejlesztő” megszünteti, … miközben a népesség-csökkenés miatt egyre több az üres lakás mindenfelé. Ez egy szabad ország, mindenkinek szabad veszíteni célszerűtlen befektetésen.)

  2. Dezso_Laszlo

    Ellenőrzöm a hírt, 2000.01.01-től máig 0 találat jött az “Itt fogunk élni”-re az mti.hu-n, … csak nem valami tévedés a forrás-megjelölés (mti)? Vagy még az előző évezredben történt a dolog? 🙂

  3. Kedves László!

    Az mti.hu ingyenes rendszerébe nem található meg az összes cikk, amely megjelent az elmúlt időszakban. Előlegezze meg kérem a bizalmat kollégáink irányába, hogy valóban onnan való az anyag. A tartalmát nem vitatom.