700 millió forinttal bővítik a Mi otthonunk pályázat keretét

Eddig 422 pályázó jutott támogatáshoz az új és használt családi házak energetikai javítására augusztusban meghirdetett Mi otthonunk pályázat 1,6 milliárd forintjából, de a szén-dioxid-kvóta eladásból átcsoportosított 700 millió forint felhasználásával további 200 pályázó is támogatáshoz juthat.

Rendelje meg most kedvezményes áron a Passzívházak című könyvet 3950 Ft-ért! (x)

Bencsik János energiaügyért és klímapolitikáért felelős államtitkár december 20-án, egy felújított budapesti társasház ünnepélyes átadásán elmondta, hogy a nemzetközi szén-dioxid kvótaértékesítési bevételekből finanszírozott Zöld Beruházási Rendszer keretében 2011. júliusában meghirdetett „Mi otthonunk felújítási és új otthon építési Alprogramra” nem iparosított technológiával készült lakóépületek tulajdonosai pályázhattak. A Bíráló Bizottság javaslatára 2011. december 15-én 422 pályázat esetében született támogatói döntés, közel 1,6 milliárd forint támogatási összegben. A megvalósuló beruházások mintegy 14 ezer tonna szén-dioxid kibocsátásától óvják meg a környezetet, így nagymértékben hozzájárulnak a klímavédelmi vállalások teljesítéséhez, valamint 52.625 GJ energia megtakarításhoz is. Emellett a program erősíti a hazai építőipari kisvállalkozásokat, közvetett hatásaként munkahelyek teremtődnek az építőiparban. További 200 pályázat elbírálására januárban kerül sor, melyek fedezetére 700 milliós pótelőirányzatot biztosít a fejlesztési tárca.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.