Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / 700 millió euró a szélerőművek gyártására
Tudj meg többet: Szélenergia

700 millió euró a szélerőművek gyártására

A befektetései oroszlánrészét, 700 millió eurót energiaipari gépgyártási beruházások veszik majd fel, például gázturbinák és szélerőmű rotorszárnyak gyártása.

Siemens konszern az elkövetkező három évben összesen egymilliárd eurót fektet be több létesítménybe, 4 ezer munkahelyet létesít Oroszországban – jelentette be Peter Löscher vezérigazgató Vlagyimir Putyin miniszterelnökkel folytatott megbeszélését követően. “Teljes gyártási vertikumot telepítünk az országba” – monda Peter Löscher, ami “nagy lökést ad majd az egész orosz gazdaságnak”. A befektetései oroszlánrészét, 700 millió eurót energiaipari gépgyártási beruházások veszik majd fel, például gázturbinák és szélerőmű rotorszárnyak gyártása. A rotorszárny gyártó beruházás olyan áttörést jelent Löscher elmondása szerint, amellyel “úttörő szerepet vállal fel a Siemens és piacvezetői rangra kíván szert tenni”. A Siemens 2010-ben 1,2 milliárd euró forgalmat bonyolított Oroszországban és 2,6 milliárd euró megrendelés állományra tett szert.

Ajánlott tartalom

Vajon hogyan működik a napkollektor?

Távolról sokan keverik össze a napkollektorokat az elterjedtebb napelemekkel, pedig a különbség nem is lehetne nagyobb a két panel között.