Ezeket a dolgokat soha nem lenne szabad lehúzni a WC-ben

A szennyvíztisztító telepek megfelelő működése, illetve a helyi dugulások megelőzése érdekében fontos, hogy a lakosság környezettudatosan használja a csatornahálózatot, különösen a mostani járványhelyzetben – közölte a Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) kedden az MTI-vel.

Felhívták a figyelmet a nedves törlőkendőkre, amelyek a csatornahálózatban kialakult dugulások körülbelül 75 százalékáért felelősek, ugyanis ezek a termékek a csomagolásokon lévő tájékoztatóval ellentétben nem bomlanak le kellő gyorsasággal. A MaVíz szerint ezek a hibaelhárítások évente csaknem 2,85 milliárd forint többletköltséget okoznak az ágazatnak. Kiemelték továbbá, hogy a szennyvízcsatornába konyhai maradékot, pelenkát, egészségügyi betétet, tampont, egyszer használatos szájmaszkot, gumikesztyűt, oldószereket, ruhákat és gyógyszereket, gyógyszeripari készítményeket, benzint, vegyi anyagot, robbanásveszélyes folyadékot, valamint építési törmeléket juttatni tilos.

Ajánlott tartalom

Budapest nyerte az EU Európai Mobilitási Hét díját

Budapest nyerte el az Európai Bizottság díját a tavalyi Európai Mobilitási Hét keretében megvalósult programokért és fejlesztésekért - tájékoztatott Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala pénteken.